Vánoční dort
Vánoční dort
Rozpis na 6 kousků
Potřebujeme:
Korpus: 3 vejce, 80 g krupicového cukru, 80 g prosáté hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku, 20 g kakaa, tuk a hrubá mouka na formu
Krém: 200 ml slazeného kondenzovaného mléka, 50 ml vaječného likéru, 200 g másla
Dohotovení: 100 g rozehřáté čokoládové polevy, hroznové víno a marcipánové hvězdičky na ozdobu
Vejce vyšleháme s cukrem, pak vmícháme mouku, kypřící prášek a kakao. Ve vymazané a vysypané formě o průměru 16 cm těsto pečeme při 160°C asi 40 minut. Vychladlý korpus uvolníme z formy a prokrojíme na tři díly. Máslo vyšleháme na krém za postupného přidávání kondenzovaného mléka a likéru. Část si necháme na ozdobu, zbylým propojíme korpusy. Dort polijeme polevou a necháme ztuhnout. Nakonec ho rozkrájíme na 6 dílů. Dozdobíme je a poté složíme do tvaru hvězdy.