Okurková bowle
Okurková bowle
-rozpis na 4 porce
Potřebujeme:
· 1 menší salátová okurka
· 100ml bílého portského vína
· 50ml tequily
· 450ml bílého suchého vína
· 300 ml sektu
Postup:
Okurku opláchneme, osušíme a odkrojíme z ní 8 dvojitých plátků. Zbytek okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící odstraníme semínka. Obě poloviny okurky potom nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou okurku dáme do mísy (nejlépe skleněné) a zalijeme ji portským vínem s tequilou. Mísu uložíme do chladničky a okurku necháme alespoň 2 hodiny marinovat
Víno a sekt necháme vychladit. Do mísy s okurkou přilijeme bílé víno i sekt a vše lehce promícháme. Hotovou bowli rozdělíme do sklenic, ozdobíme dvojitými plátky okurky a podáváme.