Miska s krémem papáje
Miska s krémem papáje
Potřebujeme:
· 100 ml mléka
· 40 g cukru krystal
· 2 žloutky
· 8 g želatiny
· 150 ml smetany na šlehání
· 150 g papáji
· 16 cukrářských piškotů
Na ozdobení:
· 1 mango
· 1 karambola
· 4 jahody (jiné ovoce)
· 50 ml smetany na šlehání
Postup:
Mléko promícháme s cukrem a svaříme. Do ještě horkého, ale ne už vřícího mléka vmícháme žloutky a za občasného zamíchání necháme směs vychladnout. Podle návodu na obalu rozpustíme želatinu. Papáju oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Pak ji dobře promícháme s rozpuštěnou želatinou, spojíme s prochladlým žloutkovým krémem a nakonec zlehka po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Misky nebo poháry vyložíme překrájenými cukrářskými piškoty a přelijeme je krémem z papáje. Povrch ozdobíme ovocem, nakrájeným na plátky (například mangem, karambolou, jahodami), tuhou šlehačkou a piškoty.