Rozpis na 4 porce:
700g hrubé mouky
20g krupicového cukru
2 vejce
špetka soli
15g droždí
300ml mléka
600g borůvek (čerstvých nebo mražených)
100g tvarohu na strouhání
90g moučkového cukru
100g másla
1.Mouku,cukr,vejce,sůl a rozdrobené droždí smícháme. Postupně přiléváme vlažně mléko a vypracujeme vláčné nelepivé těsto,které necháme vykynout.
2.Vykynulé těsto rozvalíme na silnější plát a nožem rozdělíme na stejnoměrné čtverečky. Borůvky omyjeme a necháme důkladně okapat.
3.Na každý čtvereček navršíme borůvky a těsto pečlivě zabalíme. Připravené knedlíky necháme na vále ještě asi 10 minut kynout.
4.Do vroucí mírně osolené vody vložíme knedlíky,které vaříme 10-12 minut. Po vyjmutí je propícháme vidličkou. Podáváme s tvarohem,cukrem a přelité máslem.