Chalupářský guláš
Potřebujeme:
§ 500 g hovězího krku (nebo kuřecího masa)
§ 1 červená paprika
§ 1 zelená paprika
§ 2 stroužky česneku
§ 1 cibule
§ 50 ml oleje
§ 1 lžíce rajského protlaku
§ sůl
§ ½ lžičky drceného černého pepře
§ 1 měkká klobása
§ maggi gulášová omáčka
Postup:
Kostky masa opečeme na dvou třetinách oleje dozlatova. Přidáme sůl, pepř, protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přilijeme Maggi gulášovou omáčku a necháme lehce provařit. Klobásu nařízneme po celé délce do hloubky asi 2 cm a potom nakrájíme na silnější plátky. Pokrájenou zeleninu s klobásou zprudka opečeme, přidáme česnek a krátce orestujeme. Na talíře rozdělíme maso s omáčkou, pak přidáme opečenou zeleninu s klobásou.