Brambory plněné jemnou masovou nádivkou
Příprava: cca 70 minut
-rozpis na 4 porce
Potřebujeme:
v 600 g velkých brambor
v kmín
v sůl
v 2 lžíce oleje
v 40 g šunky
v 150 g mletého hovězího masa
v 1 cibule
v 1 stroužek česneku
v 1 červená paprika
v 1 lžička tymiánu
v mletý pepř
v 3 lžíce zakysané smetany
v 50 g eidamu
Postup:
Brambory uvaříme doměkka. Orestujeme nakrájenou šunku, mleté hovězí, nasekanou cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem a dobře promícháme. Brambory seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme je se smetanou a přidáme do masové hmoty. Směsí naplníme vydlabané brambory, posypeme je nastrouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě asi 1O minut. Podáváme je ozdobené bylinkami.